Web Analytics Made Easy - Statcounter

نرخ برابری لیر با ثبت رکوردی تاریخی به پایین‌ترین حد در مقابل دلار آمریکا رسید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نرخ برابری لیر با ثبت رکوردی تاریخی به پایین‌ترین حد در مقابل دلار آمریکا رسید.

هم‌زمان با ادامه حمایت ترکیه از پیشروی نیروهای آذربایجان در خاک ارمنستان و نیز افزایش احتمال اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه به دلیل به‌کارگیری سامانه دفاع ضد موشکی اس-۴۰۰ روسیه، نرخ برابری لیر در جریان معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی ارز به پایین‌ترین حد در مقابل دلار آمریکا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دلار آمریکا روز چهارشنبه در برابر ۷.۸۸ لیر ترکیه مبادله شد و نرخ برابری لیر در مقابل دلار به ۰.۱۳ رسید که پایین‌ترین نرخ برابری پول ملی ترکیه محسوب می‌شود. لیر ترکیه طی سال ۲۰۲۰ تاکنون با افت ۲۴ درصدی نرخ برابری در مقابل دلار آمریکا مواجه شده است.

کارشناسان اقتصادی مهم‌ترین دلیل افت ارزش لیر ترکیه را درگیر شدن روزافزون دولت رجب طیب اردوغان در تنش‌های ژئوپلیتیک می‌دانند.

درگیری سال‌های اخیر ترکیه در تنش‌های ژئوپلتیک به ویژه مداخله در جنگ سوریه، با دامن زدن به کسری بودجه دولت موجب صعود نرخ تورم تا ۱۶ درصد شده است. در پایان ماه سپتامبر نیز نرخ تورم ترکیه ۱۱.۷۵ درصد بوده است. همچنین نرخ رشد اقتصادی ترکیه نیز از ۷.۵ درصد در سال ۲۰۱۷ به کمتر از ۱ درصد در سال ۲۰۱۹ رسیده و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز در پی شیوع ویروس کرونا این نرخ منفی شود.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: آمریکا ترکیه دلار نرخ برابری لیر نرخ برابری لیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۳۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بلومبرگ در گزارشی نوشت: همه ارز‌های شناخته شده به جز یکی از ۲۳ ارز اصلی کشور‌های در حال توسعه که توسط بلومبرگ ردیابی شده اند، امسال در برابر دلار کاهش یافته اند.

پشتیبانی بزرگ پشت دلار، «استثنایی گرایی» آمریکا بوده است. در حالی که بیشتر اقتصاد جهان تنها شاهد رشد متوسطی است، داده‌های آمریکا از اشتغال گرفته تا خرده‌فروشی تا تورم اغلب پیش‌بینی‌های تحلیلگران را شکست داده است. این امر باعث شده است که معامله گران از شرط بندی بر روی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو خودداری کنند، که به افزایش سود در دلار کمک کرده است. شاخص دلار بلومبرگ که ارز آمریکا را در برابر ۱۲ همتای اصلی خود ردیابی می‌کند، امسال بیش از ۴ درصد افزایش یافته است.

نرخ بالای بهره فدرال رزرو در حال حاضر ۵.۵ درصد است، به این معنی که سرمایه گذاران می‌توانند بازده جذابی از نگهداری دلار بدون نیاز به پذیرش ریسک نرخ ارز ناشی از ارسال وجوه به بازار‌های نوظهور دریافت کنند.

ارز‌های آسیایی در سال جاری شاهد برخی از بزرگترین کاهش‌ها در نرخ بهره بانکی بوده اند، عمدتاً به این دلیل که نرخ‌های بهره بانک مرکزی در این منطقه نسبت به سایر بازار‌های نوظهور پایین‌تر است. به عنوان مثال، معیار مالزی، ۲.۵ واحد درصد کمتر از فدرال رزرو است، که یک رکورد برای این کشور آسیای جنوب شرقی است. نرخ‌های معادل در تایلند، کره جنوبی، تایوان و چین نیز کمتر از ایالات متحده است.

این گونه دلار آمریکا با سرکوب ارز کشور‌های آسیایی در حال توسعه، در بازار جهانی قدرت نمایی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک در مورد معترضینی که پرچم آمریکا را پایین می‌کشند