Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@20:07:46 GMT

کاهش پی‌درپی ارزش لیر ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۸۳۸۶

کاهش پی‌درپی ارزش لیر ترکیه

واحد پول ملی ترکیه یک بار دیگر رکورد تازه ای در کمترین نرخ برابری مقابل دلار را به ثبت رساند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، در جدیدترین نمونه از اعمال نظر رییس جمهور ترکیه در کار بانک مرکزی این کشور، اردوغان دو نفر از اعضای هیات مدیره بانک مرکزی این کشور را که مخالف کاهش نرخ بهره بودند برکنار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر کسری بودجه دولت ترکیه تا پایان ماه سپتامبر بالای ۲۳.۵ میلیارد دلار گزارش شده است. لیر که از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۰ درصد ارزشش مقابل دلار را از دست داده، کماکان روی مدار نزولی است.  

وضعیت شاخص های کلان اقتصادی ترکیه بیش از پیش باعث نگرانی فعالان اقتصادی این کشور شده و شدت تمایل آن ها برای تبدیل لیر به دلار را بیشتر کرده است. همزمان با اوج گرفتن نرخ تورم، نرخ بیکاری نیز بالا رفته و اصرار مقامات ارشد دولت اردوغان به کاهش بیشتر نرخ بهره، احتمال بیشتر شدن تورم را نیز افزایش داده است. تورم ترکیه تا پایان ماه آگوست بالای ۱۹ درصد بوده است.  

نگرانی از وضعیت روابط ترکیه و آمریکا، کماکان یکی از اصلی ترین نگرانی های معامله گران بازارهای ارز در این کشور است. رجب طیب اردوغان- رییس جمهور ترکیه- با وجود دیدار با جو بایدن گفته ترکیه کماکان مصمم به تکمیل خرید سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ از روسیه است که به یکی از مهم ترین مناقشات واشنگتن- آنکارا تبدیل شده و آمریکا نیز به همین دلیل تحریم هایی علیه ترکیه اعمال کرده است.   

لیر که هفته پیش به پایینترین سطح چند سال اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روندی نزولی را تجربه کرد و به پایین ترین نرخ برابری خود مقابل دلار در طول تاریخ معاصر خود رسید تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۹.۲  تثبیت شد. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۱.۴۴ درصد افزایش به ۰.۲۸۵ لیر رسید.

 در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۱۰.۷۵۹ لیر و هر پوند معادل ۱۲.۷۶۳ لیر اعلام شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لیر ترکیه نرخ برابری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی شاخص کل بورس

در انتهای معاملات امروز سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) بازار سرمایه، شاخص کل بورس با کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت. فارس، شبندر و شتران سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند. ذوب، کساپا و شستا سه نماد پرتراکنش بودند. شاخص کل هم وزن نیز با کاهش ۲ هزار و ۷۶۰  واحدی روی پله ۷۴۱ هزار و ۳۴۴ واحدی قرار گرفت.

برترین گروه صنعتی بورس و فرابورس

امروز خودرو بیشترین ارزش معامله را با مبلغ ۲۱۲ میلیارد تومان به خود اختصاص داد. همچنین فلزات اساسی و شیمیایی‌ها در رتبه‌های بعدی ارزش معاملات قرار داشتند.

بیشترین ارزش و حجم معاملات سهام در بورس

فملی ۲، افران و فیروزا بیشترین ارزش معامله و نماد‌های ذوب، فملی ۲ و تکاردان ۲ بیشترین حجم معامله را در بورس تهران تجربه کردند.

اراد ۱۲۵۴، اراد ۱۰۷  و اعتماد بیشترین ارزش معامله و نماد‌های اونیکس ۲، اونیکس و پاداش ۲ بیشترین حجم معامله را در فرابورس تجربه کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • (اینفوگرافیک) با ارزش‌ترین شرکت‌ها در اقتصاد‌های بزرگ اتحادیه اروپا
  • رئال نه، منچستریونایتد باارزش‌ترین باشگاه دنیا است
  • باارزش‌ترین باشگاه‌های فوتبال دنیا؛ منچستریونایتد در صدر
  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی شاخص کل بورس
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود