Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از بلومبرگ نوشت: بانک مرکزی ترکیه بار دیگر نرخ بهره را کاهش داد که این مساله مجددا واکنش شدید بازار ارز را در پی داشت. تنها یک روز پس از آن که اردوغان، رییس جمهور ترکیه نرخ بهره بالا را علت اصلی مشکلات و خلاف دستورات دینی خواند، بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را مجددا یک درصد کاهش داد و به ۱۵ درصد رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوغان در خط و نشان دیروز خود گفته بود: من نه می خواهم و نه می توانم کنار طرفداران نرخ بهره بالا قرار گیرم.

 دومینوی ریزشی لیر ترکیه کماکان ادامه دارد و حتی اخبار خوبی نظیر کاهش نرخ بیکاری نیز کماکان نتوانسته است جو روانی ایجاد شده را از بین ببرد. دور جدید سقوط لیر پس از آن آغاز شد که بانک مرکزی با نادیده گرفتن حساسیت شدید بازار، نرخ بهره را کاهش داد آن هم دو درصد کاهش که بسیار بیشتر از انتظارات بازار بود.  

 رسیدن نرخ تورم ترکیه به بالاترین سطح سه سال اخیر بیش از پیش تمایل شهروندان این کشور را برای نگهداری دلار به منظور حفظ ارزش پول خود افزایش داده است. پول ملی ترکیه در ادامه روند نزولی خود حالا محدوده برابری ۱۰ لیری به ازای هر دلار را نیز از دست داده است و از دست رفتن این مقاومت روانی مهم در صورتی که روند بازار در روزهای اخیر تغییری نکند می تواند روزهای سخت تری را برای این ارز رقم بزند.  

لیر که هفته پیش به پایین‌ترین سطح چند سال اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روندی نزولی را تجربه کرد و به پایین‌ترین نرخ برابری خود مقابل دلار در طول تاریخ معاصر خود رسید؛ تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۱۱.۱ تثبیت شد. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۶.۱۴ درصد افزایش به ۱۱.۱۱۸ لیر رسید.

در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۱۲.۶۲۵ لیر و هر پوند معادل ۱۴.۹۹۴ لیر اعلام شد.

کد خبر 638399 برچسب‌ها لیر ترکیه ترکیه - رجب طیب اردوغان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: لیر ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان نرخ بهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می شود؟
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود